Projectontwikkeling

Projectontwikkeling is doorgaans het proces dat loopt van initiatief tot en met de ingebruikname van het gerealiseerde vastgoed. Projectontwikkeling binnen Okko Project zien wij als ontwikkelen op eigen rekening en risico. Het initiatief ligt dus bij Okko Project. Indien wij ingeschakeld worden door derden noemen wij dit 'projectmanagement'. Tussen deze twee vormen is een grijs gebied waarin Okko Project gezamenlijk optrekt in ontwikkelingstrajecten (zoals joint-ventures, PPS etc.)

Bij projectontwikkeling komt veel kijken. Het klinkt cliché, maar ieder project is anders en behoeft steeds een andere aanpak. Dat maakt projectontwikkeling juist zo boeiend en specialistisch. Het maakt conceptontwikkeling een significante bouwsteen in het gehele proces.

Het onderscheidend vermogen van Okko Project ligt voornamelijk in het binnenstedelijk ontwikkelen. Vanzelfsprekend brengt dit complexe factoren met zich mee. Er is namelijk sprake van een bestaande situatie, waarin veel share- en stakeholders aanwezig zijn. Hierbij is balanceren tussen innoveren en respecteren 'key'!