Start bouw rijksmonument Sint-Oedenrode

Herontwikkeling rijksmonument Sint-Oedenrode Markt 8

De werkzaamheden voor de transformatie van het rijksmonumentale pand aan de Markt 8 in Sint-Oedenrode zijn begonnen. Het herenhuis dateert uit eind 18e eeuw en kent een rijke geschiedenis. Naast de rijksmonumentale status heeft het pand een beschermd dorpsgezicht en zal daarom zorgvuldig worden gerenoveerd om haar karakteristieke uitstraling te behouden.

Om het monumentale pand te behouden in het verlengde van jaren wordt het, nu leegstaande woonhuis, getransformeerd naar een vijftal appartementen die weer volledig voldoen aan de huidige standaard. Hierbij is niet alleen gekeken naar de bouwtechnische en energetische toestand maar juist ook naar de gebruikersbelangen van de toekomstige huurders en natuurlijk de economische haalbaarheid.

Bij de transformatie is gestreefd naar een ontwerp dat minimaal afbreuk doet aan de huidige markante status van het pand. Okko Project heeft namens haar opdrachtgever het ontwerp daarom in nauwe afstemming met Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE) en de gecombineerde welstand- en monumentencommissie van de gemeente Meierijstad ontwikkeld.

Okko Project verzorgt namens de opdrachtgever zowel het projectmanagement als de gehele ontwikkeling van het pand in het centrum van Sint-Oedenrode.