Feestelijke tekenmoment voormalig gemeentehuis Schijndel

Vlak voor het zomerreces ontvingen wij het heugelijke bericht dat Okko Project de tender van het kantorendeel van het voormalig gemeentehuis van Schijndel heeft gewonnen. En vandaag, maandag 28 september, heeft de volgende mijlpaal plaatsgevonden; namelijk het officiële tekenmoment van het koopcontract! Een feestelijk moment in het Spectrum in Schijndel.

Okko Project gaat het kantorendeel van het voormalig gemeentehuis van Schijndel een tweede leven geven met het plan ‘Amytes’. Het gebouw zal worden getransformeerd tot een appartementengebouw met 16 appartementen, horeca aan de Marktzijde en een groene binnentuin. Daarnaast is een torentje beoogd, met daarin een tiny house met uitzicht op de Markt.

De uitstraling van het gebouw, in Bossche stijl, blijft behouden en zal extra worden benadrukt; Dit noemen we de ‘vintage jas’. Deze vintage jas krijgt een nieuwe voering. Enerzijds vanwege de andere functie die het gebouw zal gaan krijgen, maar zeker ook vanwege de groene binnentuin die hier wordt gecreëerd. Dit wordt een semiopenbare tuin met een brede verblijfstrap en royale terrassen en balkons welke worden bekleed met groene elementen. Deze binnentuin draagt bij aan de gemeentelijke wens om meer te vergroenen en minder te verstenen en is geïnspireerd op de hangende tuinen van Babylon. De horeca en de binnentuin zorgen voor reuring aan de Markt en verbinding met de voorzieningen aldaar.

Een leuk weetje: de naam Amytes refereert aan de legende koning Nebukadnezar uit Babylon; Als liefdesgift liet hij voor zijn echtgenoot Amytes een tuin aanleggen met terrassen, muren en een oase van groen, zodat zij geen heimwee zou krijgen naar het bergachtige gebied waar ze vandaan kwam. Dit fenomeen kennen we onder de naam ‘de hangende tuinen van Babylon’, welke de inspiratiebron voor het plan Amytes vormt.

Met het ondertekenen van het koopcontract maken we een feestelijke start met de volgende fase in de ontwikkeling. Okko Project gaat samen met een gespecialiseerd adviesbureau, en in overleg met de gemeente aan de slag met de benodigde aanpassing van het bestemmingsplan. Onderdeel daarvan vormt de omgevingsdialoog, waarbij het gesprek wordt aangaan met buurtbewoners en ondernemers. Wij zullen de buurt hiertoe actief benaderen.

Bent u geïnteresseerd in de verdere ontwikkelingen rondom dit plan? Stuur dan een e-mail naar info@okkoproject.nl met daarin uw contactgegevens en uw interesse voor het project Amytes.