Roosendaal, De Landerije

Gebiedsontwikkeling

De Landerije betreft een PPS tussen de gemeente Roosendaal en AM Woningbouw/Dura Vermeer enerzijds en Bouwfonds Projectontwikkeling anderzijds. Voor De landerije is een uniek landschapsplan uitgewerkt, waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Hierdoor is een fraai beeld van een groene en ruim opgezette villawijk ontstaan. De beplanting in de tuinzones varieert per woonstraat in soorten en kleuren, afhankelijk van het type bebouwing. Daardoor kreeg elke straat een eigen karakter en liggen alle woningen achter een “voile van groen”.

De Landerije is in zes fasen ontwikkeld. In de vijfde fase werden de laatste projectmatige woningen van AM Wonen/Dura Vermeer gerealiseerd. De woningen werden gerealiseerd in 12 verschillende typen en diverse natuursferen. De architecten hebben zich laten inspireren door de “koloniale” architectuur en de zuidelijke staten van Noord-Amerika. Op verschillende kavels kon uit meerdere woningtypen worden gekozen, met inhouden variërend van 575 m3 tot bijna 1.100 m3. Een uitgebreid palet van optionele mogelijkheden en indelingen maakte de keuzevrijheid nog groter.

In fase 5 zijn in totaal 37 woningen gerealiseerd: 6 zeer luxe villa’s, 23 vrijstaande en 8 geschakelde villa’s. Okko Project heeft namens de marktpartijen de coördinatie van de gebiedsontwikkeling, samen met de gemeente Roosendaal, ingevuld.

Periode: 2004 -2005

Locatie: